Zo te zien gebruikt u nog een oude webbrowser die niet langer wordt ondersteund en mogelijk onveilig is.

U kunt hier gratis upgraden naar de nieuwste versie van Internet Explorer.

U kunt er ook voor kiezen om over te stappen op een modernere browser zoals Firefox of Google Chrome

Praktijk Modesto

rouwtherapeut en rouw-en verliesbegeleider
Bedrijfsgegevens
Sportstraat 22
4708 AS Roosendaal

Website: http://www.praktijkmodesto.nl/
Telefoonnummer: 0646412385

Contactpersoon
Naam: Mevr. Sandra de Bruyne
Emailadres: info@praktijkmodesto.nl
Telefoonnummer: 0646412385

Social Media
Facebook https://www.facebook.com/PraktijkModesto/
LinkedIn Sandra de Bruyne

Bedrijfsactiviteiten
rouwtherapeut en rouw-en verliesbegeleider

Uitgebreide beschrijving

Voor wie is Praktijk Modesto bedoeld?

Sandra de Bruyne is eigenaar van Praktijk Modesto. Zij is rouw- en verlies begeleider en rouwtherapeut in Roosendaal. Sandra ondersteunt en begeleidt 50 plussers die worstelen met het dagelijks leven na een ingrijpend verlies. Het kan om een recent verlies gaan maar ook om een verlies van langer geleden. Het kan gaan om het verlies van een dierbare, maar ook het verlies van bijvoorbeeld je gezondheid, je werk of je verlangen. Een verlies zorgt ervoor dat je in een rouwproces terect komt en dat is zwaar, maar tegelijkertijd ook heel normaal.

Allerlei klachten ....

Wanneer een verlies heel ingrijpend voor je is, staat je leven letterlijk stil. De wereld om je heen draait door maar jij wordt overvallen door overweldigende emoties en het lijkt alsof de grond onder je voeten wordt weggemaaid. je voelt je onrustig, je krijgt soms stressklachten en je ziet geen uitweg meer. Je slaapt slechter, je voelt je vaak niet gehoord en begrepen en je vindt het lastig om het leven weer op te pakken. Je voelt je somber, soms zelfs schuldig en je merkt dat je niet meer kunt genieten van de dingen die je voorheen wel leuk vond.

Het gebeurt ook vaak dat een verlies van langer geleden een grote rol speelt in de problemen die je in het hier en nu ervaart. Wanneer je bijvoorbeeld in de kindertijd een ingrijpend verlies hebt meegemaakt, kan jou dat in het hier en nu belemmeren, zonder dat je meteen de link legt met de stressklachten die je nu hebt. je hebt bijvoorbeeld concentratieproblemen, bent doodmoe, je voelt je soms enorm onrustig en je merkt dat je hoofd vol zit met rondtollende gedachten. je hebt het gevoel dat je geen grip meer hebt op je leven.

De tijd heelt toch alle wonden?

Als "de tijd dan niet alle wonden heelt" en "de klachten niet vanzelf over gaan" is het soms nodig om extra ondersteuning en begeleiding te vragen voor jezelf. Het is belangrijk dat je weet hoe het komt dat je maar niet "opkrabbelt"en waarom je blijft doen zoals je doet. Met behulp van individuele begeleiding vind je de antwoorden die jou weer verder helpen. En krijg je handvatten die jou grip geven om je leven weer op te pakken en verder te gaan.

Het is erg fijn wanneer je kunt blijven vertellen over je verlies. Zeker wanneer je familie en je omgeving hier na een tijdje niet meer zo voor open staan. Dan is een lotgenotengroep een hele mooie oplossing. In een lotgenotengroep komen mensen die eenzelfde soort verlies hebben meegemaakt bij elkaar. Bijvoorbeeld mensen die allemaal hun partner hebben verloren. Die mensen herkennen allemaal precies wat jij meemaakt, voelt, denkt en waar je zo tegenaan loopt. Het werkt heel erg helend om je verhaal te delen in een dergelijke groep.

Schrijven en natuur

En wanneer je liever je verhaal opschrijft en niet wilt delen met anderen, is het schrijfprogramma Op Verhaal komen wellicht ook een hele mooie optie om al schrijvende grip te krijgen op de gebeurtenissen uit je leven.

Er is een mooi citaat van Sören Kierkegaard, deens filosoof 1813-1855 dat luidt:

"Het leven kan alleen achterwaarts begrepen worden, maar het moet voorwaarts worden geleefd.

 

 

 

X
X
X
X


Terug

Google Maps

Weergeven op kaart

Workshop Van verlies naar troost op 18 augustus 2018
In deze nieuwe workshop ga je met een groep deelnemers de natuur in en ervaar je wat de natuur voor je kan betekenen wanneer je met ingrijpende verliezen te maken hebt gehad. Je ervaart de krachtige en troostende werking van de natuur en hoe je die in kunt zetten in perioden dat je het zwaar hebt. Voor wie? Voor alle volwassenen die te maken hebben gehad met ingrijpend verlies in het leven en die graag geïnspireerd en verrast willen worden door wat de natuur te bieden heeft wanneer je troost zoekt. Wat ga je doen? Tijdens de workshop, die geheel buiten in de natuur plaatsvindt, onderzoeken we de rugzak die één ieder met zich meedraagt. Gevuld met mooie herinneringen, maar ook droevige, akelige, prachtige en ontroerende. Wat zit er eigenlijk allemaal in je rugzak wat helpend voor je kan zijn als je te maken krijgt met verlies? Of wanneer je verliezen uit het verleden met je meedraagt? We onderzoeken op speelse manier hoe je met de inhoud van je rugzak kunt omgaan, welke gereedschappen je daarvoor al in huis hebt en welke andere manieren helpend kunnen zijn om het verlies te dragen. Misschien wordt de rugzak ook wel een schatkist van troost, waar je steeds iets uit kunt halen wanneer je dat nodig hebt. De natuur zal onze bron van inspiratie zijn. Er is aandacht voor je persoonlijke verliesverhaal en wat dit verhaal voor je betekent in het dagelijks leven. De gesprekken zullen afgewisseld worden met stilte- en ontspanningsoefeningen, maar ook mooie inzicht gevende oefeningen. Wat neem je mee naar huis? Door de verschillende activiteiten en gesprekken in de natuur, krijg je niet alleen mooie inzichten. Deze workshop geeft je - door de speciale opzet - niet alleen veel ontspanningsmogelijkheden en kansen tot reflectie, maar bovenal troost. Je hebt mogelijk je rugzak wat lichter kunnen maken en het begin gemaakt met het vullen van je eigen schatkist van troost. We sluiten de workshop gezamenlijk af met een drankje. Investering Deze workshop is een samenwerking van Bjorn van Overveld en Sandra de Bruyne . We kunnen de workshop aanbieden voor € 45,- (Inclusief Btw en 1 consumptie). Als je je aanmeldt wanneer je aangesloten bent bij WestBrabant Business Plaza mag je meedoen voor € 35,- Aanmelding en details Wil je meedoen met deze workshop? Dat kan alleen na inschrijving via de mail of via de website van: Sandra : info@Praktijkmodesto.nl of www.praktijkmodesto.nl Bjorn : info@naturalstepscoaching.nl of www.naturalstepscoaching.nl Wil je meer info? Bel dan naar: Bjorn van Overveld ( 06 481 81 261) of Sandra de Bruyne (06 464 123 85) Tijd: van 9.30 -13.30 uur Groepsgrootte: maximaal 8 personen We hopen van harte je te mogen verwelkomen op 28 juli en wij kijken er al naar uit. Sandra de Bruyne en Bjorn van Overveld

Members en partners van WestBrabant Business Plaza

  • ZandBij
  • No Corners
  • ONZE Vastgoedpartner
  • Easyspaces
  • Innoverend Werken 22-03-2018
  • Laan 22
Profiteer van de voordelen als member van WestBrabant Business Plaza Meld u nu aan

Huijgens Kertzman
Video WBBP
Christian Keijsers