Zo te zien gebruikt u nog een oude webbrowser die niet langer wordt ondersteund en mogelijk onveilig is.

U kunt hier gratis upgraden naar de nieuwste versie van Internet Explorer.

U kunt er ook voor kiezen om over te stappen op een modernere browser zoals Firefox of Google Chrome

Innovatief Beveiligingsconcept met inzet parkrangers

In de eerste 6 maanden zijn 206 (=95%) van de 216 incidenten opgelost

Op de 2 oudste bedrijventerreinen in Roosendaal, Majoppeveld en Borchwerf I, gebeurt iets bijzonders op het gebied van beveiliging. Middels een innovatief totaalconcept worden deze bedrijventerreinen state of the art beveiligd.

De aanpak bestaat uit vier elementen:

  1. Maatregelen doorvoeren die leiden tot het Keurmerk Veilig Ondernemen
  2. Avond- en nachtbeveiliging door beveiligingsbedrijf EBN
  3. Het plaatsen van welkomstschermen/informatiezuilen met daarop relevante informatie
  4. Inzet van parkrangers overdag, maar ook in de avond- en nachturen en de weekenden

Kijk voor informatie video op: https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=Fu5oVa0Dvhw

De kracht van deze aanpak zit in het totaalconcept van deze 4 elementen die complementair werken. De parkrangers vormen daarbij een opvallend onderdeel in het totale plan. Zij zijn actief sinds juli 2017. Met hun opvallende Land Rover, mountainbikes en kleding zijn ze goed herkenbaar. De parkrangers zijn zichtbaar aanwezig en weten wat er in hun gebied speelt. Zij spreken ondernemers aan als dat nodig is. De parkrangers werken ook nauw samen met de politie als er zaken worden gesignaleerd die het daglicht niet kunnen verdragen.

De parkrangers hebben allen een militaire (commando’s mariniers) achtergrond. Zij weten hoe ze moeten observeren, signaleren en in conflicten kunnen de-escaleren. Ze zijn gastvrij en dienstverlenend naar de ondernemers en de bezoekers. In de nacht worden de bedrijventerreinen in de gaten gehouden via surveillances van beveiligingsbedrijf EBN. De parkrangers worden dan ingezet op specifieke projecten. De parkrangers en EBN hebben een gestructureerde rapportagelijn zodat zaken van elkaar naadloos overgenomen worden. Ook de politie en de gemeente worden hierin betrokken.

Een aanvullende bijzonderheid is dat de bezoekers bij de toegangswegen van de twee bedrijventerreinen binnenkort een informatiezuil aantreffen. Op deze zuilen zien bezoekers zichzelf geprojecteerd als ze het terrein oprijden naast relevante bezoekersinformatie. De zuilen tonen ook de aspecten van beveiliging die men kan verwachten op het terrein maar er kan ook informatie gedeeld worden in vreemde talen ter ondersteuning voor buitenlandse vrachtwagenchauffeurs.

Middels deze totaalaanpak is het voor iedereen duidelijk dat goedwillende ondernemers en bezoekers zich welkom voelen op een veilig bedrijventerrein. Voor andersdenkenden is de boodschap ook duidelijk. De fysieke aanwezigheid en de aandacht die men krijgt van de parkrangers speelt hierbij een cruciale rol. Van de 216 incidenten (van illegale stort tot en met diefstal) tussen juli 2017 en januari 2018 zijn er 206 opgelost.

Als u meer wilt weten over deze innovatieve manier van beveiligen kunt u contact opnemen met het Parkmanagement. Benader daarvoor parkmanager Pieter Wierckx (06-83576999) of parkmanager Olav Posthumus (06-53248963).

Pieter Wierckx, parkmanager Majoppeveld

 

 

Members en partners van WestBrabant Business Plaza

  • ZandBij
  • No Corners
  • Aleco Sport Visions
  • De Persgroep
  • Innoverend Werken 22-03-2018
  • Laan 22
Profiteer van de voordelen als member van WestBrabant Business Plaza Meld u nu aan

Huijgens Kertzman
Video WBBP
Christian Keijsers